Lidmaatschap

PEFC Nederland is een vereniging. Elke persoon of organisatie die onze doelstellingen ondersteunt kan bijzonder lid worden. Leden kunnen in de algemene ledenvergadering meebeslissen over de door PEFC Nederland te varen koers. Boseigenaren, bosbeheerders, ondernemingen in hout, papier en biomassaverwerking, bedrijven in de handelsketen, non-profit organisaties, vakbonden en brancheverenigingen: iedereen is welkom om samen met ons het PEFC-keurmerk goed op de kaart te zetten. Gecertificeerde bedrijven en boseigenaren zijn automatisch lid van PEFC Nederland. Gezamenlijk kunnen we zo een positieve bijdrage leveren aan het duurzaam beheren van bos wereldwijd.

Met het lidmaatschap

  • ondersteun je het werk van PEFC voor de uitbreiding van duurzaam bosbeheer wereldwijd;
  • heb je toegang tot de Algemene Ledenvergadering;
  • kan je meebeslissen over het te voeren beleid;
  • kun je PEFC specialisten uitnodigen voor het geven van een presentatie, voor bijvoorbeeld kennisoverdracht;
  • geeft het PEFC team je ondersteuning bij marketing en communicatie;
  • is er de mogelijkheid om – in overleg – artikelen te plaatsen in de nieuwsbrief en/of op de website van PEFC over jouw duurzame activiteiten, producten en projecten;
  • kun je het promotionele PEFC label gebruiken op communicatie (bv. briefpapier, website) met een eigen unieke logo licentienummer.

 

Je kan je online aanmelden via dit formulier. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Patricia Dolman.

 

 

 
Woningcorporatie De Alliantie, beleidsverklaring en lidmaatschap van PEFC Nederland

Wat kost het bijzondere lidmaatschap?

BOS CONTRIBUTIE € / JR
Boseigenaren met PEFC bos-certificaat zijn al lid
(Nog) niet gecertificeerde boseigenaren en beheerders < 200 ha
(Nog) niet gecertificeerde boseigenaren en beheerders > 200 ha
Vereniging van boseigenaren en beheerders

57,50
135,00
135,00

BEDRIJF IN DE HANDELSKETEN (hout, papier, biomassa)
Ondernemingen met PEFC Chain of Custody-certificaat zijn al lid
(Nog) niet gecertificeerde ondernemingen met omzet < 1 miljoen 170,00
(Nog) niet gecertificeerde ondernemingen met omzet 1-5 miljoen 330,00
(Nog) niet gecertificeerde ondernemingen met omzet 5-10 miljoen 445,00
(Nog) niet gecertificeerde ondernemingen met omzet > 10 miljoen” 785,00
Verenigingen en ondernemingen 1.100,00
NON-PROFIT ORGANISATIE 170,00
OVERIGE PERSONEN EN ORGANISATIE
  min. 52,50
Donateur PEFC Nederland   Elk bijdrage helpt

Je kan je online aanmelden via dit formulier. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Patricia Dolman.

 

 

 
PEFC ALV 2015 Amerongen

PEFC hecht waarde aan partners die maatschappelijk verantwoord ondernemen en het gebruik en promoten  van duurzaam hout en papier centraal hebben staan. Naast de PEFC-gecertificeerde boseigenaren, bedrijven en de organisaties die lid van ons zijn, waarderen wij daarom ook onze partnerschap met de volgende organisaties:

Stichting Nationale Boomfeestdag en PEFC vinden het van belang dat mensen al vroeg leren beseffen dat aandacht besteden aan bomen en bossen en het verstandig gebruik van die bossen essentieel is. Op de vraag “Waarom Duurzaam Bosbeheer?” is maar één antwoord: “Voor onze kinderen en kleinkinderen. De toekomstige generaties. Daarom!”
Lees hier het persbericht over het partnerschap.

De DGBC heeft tot doel de bebouwde omgeving duurzaam te maken waarin het prettig en gezond is om te wonen en te werken. De duurzaamheid van de bebouwde omgeving wordt meetbaar door duurzaamheidskeurmerken, als BREEAM NL, voor gebouwen en gebieden te beheren, te ontwikkelen en te onderhouden. Daarnaast stimuleert DGBC kennisontwikkeling door het faciliteren van trainingen, onderzoeken en bijeenkomsten waar de DGBC-participanten kennis kunnen delen. PEFC staat in de BREEAM NL als hoogste score voor duurzaamheid.

 

 
Logos partners PEFC
Boomfeestdag - PEFC, ondertekening partnerschap

Empack, van Artexis EasyFairs is de verpakkingsbeurs met jaarlijks een editie in ‘s-Hertogenbosch of Utrecht. Het netwerkevent voor de verpakkingsindustrie en haar toeleveranciers biedt iedereen op het gebied van verpakkingen, verpakkingsmaterialen, verpakkingsmachines, controle- & inspectiesystemen en verpakkingsdiensten de kans zichzelf te presenteren aan beslissingsnemers en beïnvloeders uit de hele verpakkingsketen.

MVO Nederland gelooft in de kracht van bedrijven om bij te dragen aan een duurzame en eerlijke wereld. In onze visie spelen bedrijven een sleutelrol bij het realiseren van weerbare en gelukkige mensen (people), een rijke natuur (planet) en een gezonde economie (profit).