Projecten

PEFC stimuleert duurzaam bosbeheer wereldwijd

Een belangrijk deel van ons werk is om lokale projecten en activiteiten te steunen die duurzaam bosbeheer en het gebruik van gecertificeerde producten stimuleren. Dit doen wij niet alleen door kennis te delen en samenwerkingen te zoeken, maar ook in financiële zin via het Collaboration Fund. Op de kaart hieronder een overzicht van internationale projecten (rood = afgerond, groen = lopend en blauw zijn 2016 projecten). 

Projecten

Hieronder projecten van PEFC-gecertificeerde bedrijven uitgelicht.
Heb jij ook een mooie project? Stuur deze dan aan Patricia Dolman

Uw markt

Hout wordt in vele sectoren als grondstof ingezet. Het gebruik van duurzaam hout en houtproducten, als papier en karton, is niet alleen een trend, publieke en private organisaties zien het als hun plicht om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wij hebben een aantal punten over het PEFC-keurmerk die voor jou van belang zijn per sector op een rij gezet:

Wij blijven helpen

PEFC heeft een uniek financieringsprogramma voor lokale initiatieven om duurzaam bosbeheer te stimuleren: het Collaboration fund. Jaarlijks kunnen non-profit organisaties en leden van PEFC projectvoorstellen indienen. Organisaties uit de publieke en particuliere sector kunnen projectpartners zijn.

Het 2018 PEFC Collaboration Fund is nu open, je kan jouw project voorstel indienen. Zorg ervoor dat je vóór 11 mei 2018 jouw voorstel hebt ingediend!

Lees meer