Retail en vakbond toegevoegd aan bestuur van PEFC International
PEFC International GA 2016 Board of Directors

“Wij zijn blij met de twee nieuwe bestuursleden uit de disciplines retail en vakbond” aldus Ben Gunneberg, CEO van PEFC International.

Peter Crook van Kingfisher PLC is het nieuwe bestuurslid dat merkeigenaren en retail vertegenwoordigt. Michael Rose van International Assosciation of Machinists and Aerospace Workers (IAM) vertegenwoordigt de vakbonden in het bestuur van PEFC International. Peter en Michael complementeren het bestuur van PEFC International waarin al vertegenwoordiging is voor o.a. boseigenaren, inheemse bevolking, handelaren en kopers. “Op dit moment wordt er aan twee grote projecten gewerkt: de revisie van onze internationale standaarden en de ontwikkeling van onze nieuwe strategie, het is ook daarom belangrijk dat we een sterk bestuur hebben welke bereid is de organisatie voorwaarts te brengen. We kijken er allemaal naar uit om samen met Peter en Michael aan deze projecten en andere uitdagingen te werken.”

Over de twee nieuwe bestuursleden:

Michael (Mike) Rose is Chief of Staff van de Woodworkers Department van International Assosciation of Machinists and Aerospace Workers (IAM). Mike is ook lid van de Oregon Board of Forestry en de Building and Wood Worker’s International (BWI) World Board. Tevens is hij bestuurslid van de Forest Products Industry National Labor Management Committee

Peter Crook is Timber Strategy Advisor (strategisch adviseur voor hout), Offer and Supply Chain (aanbod en leveringsketen) bij Kingfisher PLC. Voorheen was hij hoofd van de hout en bouw gamma van B&Q, onderdeel van Kingfisher. Peter is sinds de zeventiger jaren betrokken bij de houtindustrie en werkte in meerdere senior commerciële functies met fabrieken in Scandinavië, de Baltische Staten, Canada en het Verre Oosten.

Het bestuur van PEFC International bestaat uit voorzitter Peter Latham en 13 leden. Een overzicht van alle bestuursleden van PEFC International is hier te bekijken (Engels).